Mária Valéria Bike

Mária Valéria Bike

Határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer


2017. július 17-én tartotta 7. ülését a Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program Monitoring Bizottsága. A testület ülésén többek között döntést hozott a tavaly november 3-án benyújtott pályázatok támogatása kapcsán.

Esztergom Város, és Párkány Városok Önkormányzata közösen nyújtott be pályázatot a 2. prioritási tengelyre, amelyen 930 ezer euró támogatást nyertek el, az Esztergomban már négy éve működő kerékpárkölcsönző rendszer fejlesztésére, illetve párkányi kiépítésére. Ennek köszönhetően Esztergomban a jelenlegi kölcsönzőpontokon kívül további helyeken lesz majd lehetőség kerékpárkölcsönzésre, többek között a vasútállomásnál is kiépítésre kerül egy kölcsönzőállomás. A határon átnyúló pályázati támogatásnak köszönhetően Párkányban hat ponton épül ki kölcsönzőállomás, 90 dokkolóval. Esztergomban növekszik a kölcsönözhető kerékpárok száma, illetve harminc elektromos kerékpár is kölcsönözhető lesz. Párkányba tizenöt elektromos, és harminc sima kerékpárral épül ki az új rendszer.


A támogatásnak köszönhetően az Ister-Granum régiójának két központi települése között ezzel a beruházással egy újabb „híd” épül ki, szorosabbá téve a térségi együttműködést.


A bizottsági ülés rövid összefoglalója, és a további nyertesek listája az alábbi linken tekinthető meg:
http://www.skhu.eu/hirek/a-7-monitoring-bizottsagi-ules-osszefoglaloja