Stratégiai tervezés

Stratégiai tervezés

Szervezetünknek lehetősége nyílt arra, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium jóvoltából bekapcsolódjunk a Közigazgatás– és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program egyik pályázatába. A kiírás célja olyan pályázat előkészítő dokumentumok, stratégiák elkészíttetése volt, amelyeknek segítségével a későbbiekben Európai Uniós programokon sikeres projektek megvalósítására nyílhat esély.

Az Ister-Granum EGTC három elképzelést nyújtott be az illetékes helyettes államtitkárhoz Kiss-Parciu Péterhez , és mindhárom témában pozitív döntés született.


 A napokban jelent meg a Szlovákia – Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program hármas prioritási tengelyére vonatkozó pályázati felhívás, amelyre az EGTC a helyi termék hálózat további fejlesztésre vonatkozó elképzeléseket tervez benyújtani. A felhívás első körében egy akcióterv benyújtása a kritérium, amely egybe fűzi a projektben szereplő 3 – 7 határ másik oldalán is partnerséget kialakító projektelképzelést. A támogatásnak köszönhetően október végére elkészül a benyújtáshoz szükséges dokumentáció.

 


Turisztikai területen is próbálunk aktivitásokat kifejteni, hiszen az Ister-Granum régiónak az egyik foglalkoztatáshoz kapcsolódó kitörési pontja ehhez a területhez kapcsolódik. Jövő év elejére elkészülhet a térség turisztikai stratégiája. Hosszú távú célunk, a régió TDM szervezeteivel együttműködve, egy önálló turisztikai desztináció megteremtése.

 


A harmadik tématerület, amelyre támogatást kaptunk, a kerékpáros terület fejlesztésének előkészítése. Év végére elkészülhet a régió kerékpáros stratégiája! Szeretnénk a későbbiekben elérni, hogy a kerékpárutak megvalósításán túl olyan egységes szolgáltatási hálózat épüljön ki Esztergom és Párkány térségében, amely biztonságos, és minden igényt kielégítő szolgáltatással látja el az ide érkező kerékpárosokat.