Ister-Granum közgyűlés

Ister-Granum közgyűlés

A párkányi városháza nagytermében tartotta meg soron következő ülését az Ister-Granum EGTC polgármesteri parlamentje 2018. október 17-én. A Közgyűlés napirendjén az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében benyújtott projektekkel kapcsolatos előterjesztések szerepeltek.

Az egyik fő téma a Dunaradvány – Neszmély közti kompkapcsolat kialakítása. A projektben az EGTC szlovákiai partnerként vesz részt. A pályázat benyújtásra került, és pozitív elbírálást kapott. Az Igazgatót felhatalmazta a Közgyűlés, hogy a partnerségi megállapodást, és a projekt megvalósítása folyamán felmerülő egyéb szerződéseket aláírja. A tervek szerint november 1-én indul a megvalósítás, amelyre 36 hónap áll rendelkezésre.

A Csoportosulás a tavalyi év folyamán a helyi termék hálózat továbbfejlesztése kapcsán akciótervet nyújtott be az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program kiírására. Az akciótervet támogatták a bírálók, így a két körös rendszernek megfelelően elkezdődött a konkrét projektkidolgozás. A pályázatokat november 12-ig kell benyújtani! Az együttműködésben 12 partner vesz részt, 8 pályázat keretében. Az egész akcióterv megvalósításának a koordinátori feladatait az EGTC látja el. A Közgyűlés döntést hozott a kidolgozott pályázatok november 12-i dátummal történő beadásáról, illetve az Ister-Granum EGTC-re eső önrészek vállalásáról.

A Csoportosulás, az elmúlt években működési forrásának nagy részét a Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázati kiírásán elnyert támogatásoknak köszönhette. A jövő évi támogatások kapcsán úgy döntött a KKM – az eddigi évektől eltérően – hogy már idén kiírásra kerülne a pályázat, így az eddigi gyakorlattól (májustól júniusig) eltérően januártól decemberig lehet majd forrásokat elszámolni. A Közgyűlés döntést hozott a pályázat benyújtásáról, és a támogatási szerződés aláírására felhatalmazta az Igazgatót.

További képek: facebook