Ülésezett az EGTC közgyűlése

Ülésezett az EGTC közgyűlése

Esztergomban a Szent Adalbert Központban tartotta idei első közgyűlését az Ister-Granum EGTC polgármesteri parlamentje. A vírushelyzet miatt őszre csúsztak át, a rendes körülmények között tavasszal esedékes döntések.

Nagy Péter igazgató az első napirendi pontban összefoglalta a pályázatokkal kapcsolatos fontosabb információkat. Minden projekt megvalósítására rányomja bélyegét a világjárvány. Csúsztak a szerződések aláírásai, a kezdés után online formában történnek sok esetben a találkozók. A helyi termék pályázat részeként az elmúlt héten került sor a nyitósajtótájékoztatóra. Lezárultak az előkészítés folyamatai, így a leglátványosabb beruházási elemek az elkövetkező egy évben fognak megvalósulni. Az EGTC lefolytatta a közbeszerzést a dunaradványi kompberuházás kapcsán is, ahol valószínűsíthetőleg a közeljövőben megtörténik az eredményhirdetés, kiválasztásra kerül a beruházást végrehajtó cég. Sikeresen pályázott Ipolydamásd, Párkány, és az EGTC, a Párkánytól egészen Letkésig megvalósuló kerékpárút fejlesztésre. Az Ister-Granum megállóhelyek kialakításával, kerékpáros csomagok kialakításával, egyéb régió területén lévő kerékpáros útvonalak kitáblázásával vesz részt a projektben.

A döntéshozó szervek elfogadták a pénzügyi beszámolót, amely alapján a tavalyi évet minimális nyereséggel zárta az EGTC. Igaz már a 2020-as év nagyobbik része eltelt, sokminden megvalósult, döntés született az éves munkatervről is. Pozitívumként emelhető ki, hogy a tavalyi évi terv, a tervezett számoktól csak minimálisan tért el, illetve a 2020-as tervezet valamivel magasabb a 2019-es tervezetnél, megvalósulásnál.

A Közgyűlés további négy évre megválasztotta Nagy Gézát – Zselíz volt polgármesterét – a Felügyelő Bizottság tagjának. Az igazgató megköszönte Dobosi Tivadarnak, a bizottság eddigi elnökének munkáját, aki leköszönt mandátumáról. Helyére szintén közlekedési szakembert, a Komárom-Esztergom Megyei Mérnöki Kamara alelnökét, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagját, Magyar Ákost választották meg. A Szenátusban Ozsvald Arnold megbízatása járt le, amit ugyancsak négy évvel hosszabbított meg a Közgyűlés.