Szerződés száma: 2016-1-SK01-KA202-022588

Link a projekt weboldalára: http://profahead.eu/index.html 

A projektről:

„Odborne vpred – Professionally ahead” című projekt célja az, hogy szakmai és gyakorlati anyagokat készítsen a mezőgazdaság területén a szakképző iskolák diákjai és végzősei számára a gyakorlatba való átmenet érdekében.

A projekt részleges feladatai:

– valamennyi partnerországban elemezni a foglalkoztatás helyzetét a mezőgazdaságban,
– kidolgozni egy olyan tanulmányt, amely rávilágít azokra a feltételekre, amelyek leginkább befolyásolják a fiatalokat az első munkahelyre való átmenet során,
– összehasonlítani a munkáltatók igényeit az egyes partnerországokban,
– a partnerországokban összehasonlítani a támogatási feltételeket olyan helyzetekre vonatkozóan, amikor egy iskola végzőse fiatal gazdálkodóvá válik.

A célcsoport, amelyet a projektben elemezni fogunk, olyan mezőgazdasági üzemek és gazdaságok közönsége, ahol a korhatár elég magasra tolódik, és generációs személyzetcserére van szükség. Azonban ezeknek a mezőgazdasági termelőknek a jövőbeni munkavállalók szakmai és gyakorlati készségeire vonatkozó igényei magasak, ezért fontos ismerni és helyesen hozzáalakítani az iskolai oktatást és a diákok gyakorlati oktatását is.

Különálló célcsoport a vidék képviselői, olyan szervezetek, egyesületek, közösségi vezetők formájában, akik koordinálják a vidéki emberek munkáját és együttműködését a fejlődéshez, az életszínvonal emeléséhez, valamint a hagyományok fenntartásához és az agroturizmus, a kézművesség és a turizmus fejlesztéséhez.